Pizza z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Składniki: Ciasto na pizzę Ciasto na pizzę jest podstawą tego przepisu. Składniki to mąka, woda, drożdże, sól i oliwa z oliwek. Wszystko musisz dokładnie wymieszać i wyrobić elastyczne ciasto. Sos pomidorowy Sos pomidorowy nadaje pizzy wyjątkowy smak. Do jego przygotowania potrzebujesz przecieru pomidorowego, czosnku, oliwy z oliwek oraz świeżych ziół takich jak bazylia i oregano. …

Pizza hawajska - klasyczne połączenie ananasa i szynki

Historia pizzy hawajskiej Początki pizzy hawajskiej sięgają lat 60. XX wieku, kiedy towarzyszała jej kontrowersja. Pizza hawajska, znana z połączenia ananasa i szynki, powstała w latach 60. XX wieku. Ta kombinacja smaków spotkała się jednak z mieszaniem reakcjami. Niektórzy uważali, że owoce na pizzy są nieodpowiednie, podczas gdy inni pokochali tę oryginalną kompozycję. Twórca tego …

Przygotowanie pizzy

Przygotowanie pizzy -wskazowki Ciasto na pizzę może przygotować na 3 dni wcześniej. Owiń każdą kulkę ciasta oddzielnie w folię i schłódź. Teraz rozpakuj i pozwól odpocząć ciastu w temperaturze pokojowej na stolnicy lekko posypanej mąką, zasłoń folią, na 2-3 godziny przed uformowaniem. W ciągu ostatniej godziny odpoczynku ciasta, pamiętaj o przygotowaniu piekarniku. Jeśli korzystasz z …

Pizza ze świeżym karczochem, oliwą i burratą

Najpierw podgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza. Wyciśnij sok z połówki cytryny w misce z wodą. Skorzystaj z ząbkowanego noża, by usunąć zewnętrzne liście z karczocha do zostawienia serca. Przytnij 7,5 cm od góry. Przytnij łodygi i następnie usuń twardą warstwę zewnętrzną obieraczką do warzyw. Teraz zmniejsz o połowę karczochy wzdłuż i usuń dławik łyżką. …

Pizza z figami i kozim serem

Podgrzej 1/2 łyżki oleju w małym rondlu, na średnim ogniu. Dodaj szalotkę i mieszaj, aż zmięknie, czyli przez około 5 minut. Dodaj teraz figi, Marsala i rozmaryn. Zwiększ ogień. Doprowadź do wrzenia. Dodaj następnie 1 szklankę wody. Zmniejsz ogień na średni-niski. Gotuj na wolnym ogniu, mieszaj często i dodaj wodę na łyżkę stołowej, jeśli będzie …

Pizza margherita

Pizza margherita Upewnij się, że przecedziłeś pomidory przed polaniem nimi pizzy. Pamiętaj, że jeśli tego nie zrobisz, dodatkowy płyn może doprowadzić do rozmokłej skorupy. Najpierw podgrzej bojler ze stojakiem w górnym położeniu; umieść arkusz folii na stelażu, aby poniżej w ogóle nie kapało. Przenieś następnie ciasto na blachę lub kamień do pizzy. Teraz rozsmaruj pomidory …

Pizza Bianca ze scamorzą i pokruszonym korzeniem selera

Pizza Bianca ze scamorzą i pokruszonym korzeniem selera Czas przygotowania tej pysznej potrawy zajmuje 20 minut, zaś łączny czas przyrządzania to 40 minut. Najpierw umieść stojak w dolnej jednej trzeciej pieca, wstępnie podgrzewając go do 260 stopni Celsjusza. Następnie wrzuć seler i 1 łyżkę oleju do miski. Dopraw solą koszerną i pieprzem. Odłóż na bok. …

Pełnoziarniste podpłomyki – przygotowanie

Najpierw ubij drożdże, cukier i 3/4 szklanki ciepłej wody do małej miski do zmieszania. Poczekaj, aż drożdże się spienią i cukier się rozpuści, czyli około 5 minut. Połącz teraz mąkę, ciasto, sól i 1 szklankę mąki do dużej miski. Wymieszaj mieszaninę drożdży drewnianą łyżką i pracuj, aż ciasto stanie się kudłatą piłką. Wyłóż następnie ciasto …

Kamień do pizzy i blacha do pieczenia

Kiedy ciasto jest gotowe do pieczenia, możesz zwiększyć temperaturę na piecu. Posyp skórkę pizzy lub bez ramki (lub odwrócone ramki) blasze, lekko posypanej mąką. Umieść dysk ciasta na przygotowanej skórce i na górze pożądane dodatki. Wykonuj małe i szybkie ruchy do przodu i do tyłu, przesuń skórki na pizzę z kamienia do pizzy na gorąco. …

Jak zrobić świetne podpłomyki – składniki

Do przygotowania tych pysznych podpłomyków dla czterech osób, będziesz potrzebował następujących składników: 1 1/2 łyżki oleju utwardzonego drobno posiekanymi czarnymi oliwkami; 1/4 szklanki plus 2 łyżki oliwy z oliwek, plus więcej do skropienia; 450 gramów gotowego ciasta do pizzy; 1/2 ząbka czosnku; 1 główki sałaty raddichio, rozdartej na kawałki 5 cm (około 10 filiżanek); soli …