Kiedy ciasto jest gotowe do pieczenia, możesz zwiększyć temperaturę na piecu. Posyp skórkę pizzy lub bez ramki (lub odwrócone ramki) blasze, lekko posypanej mąką. Umieść dysk ciasta na przygotowanej skórce i na górze pożądane dodatki. Wykonuj małe i szybkie ruchy do przodu i do tyłu, przesuń skórki na pizzę z kamienia do pizzy na gorąco. Przypiecz pizzę, obracając ją w połowie pieczenia, aż dolna część skorupy będzie ostra i na górze pojawiają się pęcherze, czyli przez około 5-7 minut.
Korzystając ze skórki, przenieś na stolnicę do krojenia. Powtarzając, pozwól kamieniowi do pizzy podgrzać pod bojlery na 5 minut między pizzami. Jeśli zaś korzystasz z blachy do pieczenia, ułóż dysk ciasta na blasze, a na górze umieść pożądane dodatki. Piecz pizzę, aż dolna część skorupy będzie ostra, a na górze pojawią się pęcherze, czyli przez około 10 minut. Przenieś ciasto na stolnicę do krojenia. Powtórz to z pozostałymi pizzami.