Kamień do pizzy i blacha do pieczenia

Kiedy ciasto jest gotowe do pieczenia, możesz zwiększyć temperaturę na piecu. Posyp skórkę pizzy lub bez ramki (lub odwrócone ramki) blasze, lekko posypanej mąką. Umieść dysk ciasta na przygotowanej skórce i na górze pożądane dodatki. Wykonuj małe i szybkie ruchy do przodu i do tyłu, przesuń skórki na pizzę z kamienia do pizzy na gorąco. Przypiecz pizzę, obracając ją w połowie pieczenia, aż dolna część skorupy będzie ostra i na górze pojawiają się pęcherze, czyli przez około 5-7 minut.
Korzystając ze skórki, przenieś na stolnicę do krojenia. Powtarzając, pozwól kamieniowi do pizzy podgrzać pod bojlery na 5 minut między pizzami. Jeśli zaś korzystasz z blachy do pieczenia, ułóż dysk ciasta na blasze, a na górze umieść pożądane dodatki. Piecz pizzę, aż dolna część skorupy będzie ostra, a na górze pojawią się pęcherze, czyli przez około 10 minut. Przenieś ciasto na stolnicę do krojenia. Powtórz to z pozostałymi pizzami.