O nasO nas

Kuchnia polska w Zgodzie z ziołami... to potrawy, które każdy Polak dobrze zna z własnego domu skomponowane z polskimi ziołami.

Chcemy by nasi Goście wracali codziennie, traktując dania w Zgodzie jako substytut posiłku zjadanego w domu. Stworzyliśmy wyselekcjonowane menu i dbamy o świetną jakość, przystępne ceny i przyjazny klimat restauracji.

Najważniejszą wartością w Zgodzie jest dbałość o jakość i smak potraw. Bazujemy wyłącznie na własnej produkcji, wykorzystując tylko produkty naturalne, dostarczane przez naszych sprawdzonych wieloletnich dostawców.

Dla przykładu makarony, kopytka i pierogi są ręcznie wyrabiane w naszej restauracji, a wszystkie zupy powstają codziennie wyłącznie z naturalnych surowców.


Trzy restauracje, trzy różne pomysły na oryginalność, jedna lokalizacja, jedna rodzina!

Rodzina Trón jest właścicielem trzech restauracji, zlokalizowanych w bezpośrednim sąsiedztwie
przy ulicy Zgody w Warszawie.

Każda z restauracji ma swój własny styl i niepowtarzalny ofertę kulinarną.


- Krok po kroku z odrobiną pikanterii

- Ze smakiem i węgierskim temperamentem

Historia Zgody
Zoltan Trón


Po doświadczeniach z Krokiecikiem pojawiła się chęć rozwoju i realizowania nowych pomysłów. Paradoksalnie zabrałem się za kuchnie Polską. Wszedłem w spółkę własnościową do niejakiego Grill Baru na Zgody z człowiekiem, który przejął od Społem podupadający bar z ówcześnie niesamowicie modnym asortymentem mięs grilowanych. W 1996 zostałem właścicielem niejakiego baru, który poszerzył nazwę na Grill Bar Zgoda.

W międzyczasie przeszliśmy szereg niezbędnych remontów i adaptacji. Mieliśmy roczna przerwę w działalności ze względu na krytyczny stan budynku i zagrożenie budowlane, które wystąpiło podczas prac remontowych. Po długich zmaganiach z adaptacja wystartowaliśmy z bardzo dużym sukcesem i powodzeniem oferując dania kuchni polskiej i mięs z grila.

Pierwsi weszliśmy z innowacyjnym pomysłem zastąpienia stolika służbowego usytuowanego w centralnej części sali konsumpcyjnej, przy którym kelnerki pudrowały nosek i malowały paznokcie, na rzecz samoobsługowego bufetu z surówkami. W tamtych czasach to była naprawdę wielka atrakcja, szczególnie że surówki były i są do dziś wliczone w cenę dań głównych!

To były czasy gdy nikt nie myślał o reklamie, marketingu nikt nie przyjmował rezerwacji na telefon…bo z trudem byliśmy w stanie obsłużyć klientów, którzy stali w kolejkach do wolnego stolika. Pracowaliśmy na najwyższych obrotach jako bar szybkiej obsługi. Wtedy mało kto przesiadywał godzinami w barze. Klienci wpadali na dobry obiad i ze zrozumieniem zwalniali stolik dla kolejnych głodnych ludzi. A tych nigdy nie brakowało!

Szybko zyskaliśmy renomę, zasłynęliśmy z dobrej kuchni, wyśmienitej jakości, o którą dbała moja żona Anna. Wiele dań z karty, którą wtedy ułożyliśmy zostało do dziś: zrazy zawijane, ozorki krupnik z sercami, o których powoli zapominamy. Proponujemy też dania bardziej popularne ale za to pracochłonne jak pierogi, paszteciki, pieczyste. U nas wszystko robi się od początku do końca na miejscu…jakoś w życiu nie przyszło mi do głowy żeby gotować z torebki – to dla mnie absurd! Ja strasznie lubię rosół, on musi mieć w sobie dużo treści – w smaku muszę czuć, że było w nim warzywo, mięso trochę drobiu…i że stał na ogniu przynajmniej kilka godzin…i tak właśnie jest w Zgodzie!

Dziś już jesteśmy Restauracją Zgoda i właśnie dbałość o jakość dań jest priorytetem. Chcę żeby nasi Goście traktowali kuchnie w Zgodzie na równi z wyśmienitym obiadem w domu!



Klienci

Kuchnia polska w Zgodzie z ziołami... to potrawy, które każdy Polak
dobrze zna z własnego domu skomponowane z polskimi ziołami. Chcemy, żeby nasi Goście traktowali kuchnię w Zgodzie na równi z wyśmienitym obiadem w domu!



Klienci